Games en activiteiten

Spelend leren

Het memory spel

Wat betekenen de gevaarsymbolen op, bijvoorbeeld de fles afwasmiddel of alcoholgel? Doe de test en speel het memory-spel.

Speel het memory spel
Podcast Wetenschapje

Luister samen met je kinderen naar het Wetenschapje “Welk gif zat er in de appel van Sneeuwwitje”. Deze podcast is geschikt voor kinderen vanaf 8 jaar.

Beluister de podcast
Red de emoji

Ken jij de nieuwe symbolen al? Wil je de emoji's redden? Ontdek de game over gevaarsymbolen (voor jongeren vanaf 10 jaar).

Red de emoji
Kleurplaat huis

Druk deze leuke kleurplaat van een huis vol verrassingen af op A4- of A3-formaat. Laat je kinderen de kleurplaat op een zelfgekozen manier inkleuren. Ontdekken ze tijdens of na het inkleuren de gevaarlijke situaties in en rond het huis?

Ik wil kleuren
Kleurplaat met tips

Druk deze kleurplaat met gouden tips om ongevallen te vermijden af op A4- of A3-formaat. Laat je kinderen de kleurplaat op een zelfgekozen manier inkleuren en hang ze daarna op op een goed zichtbare plaats in je huis. Je kan de tips ook eens proberen uitbeelden en je kinderen laten raden wat ze zien.

Bekijk ook een aantal leuke animatiefilmpjes samen met je kinderen. Weten ze nu wat het belang is van die vijf tips?

Ik wil kleuren
Memospel lager onderwijs

Druk het memospel twee keer af. Knip de kaartjes uit en stop ze in een doosje. Speel het spel met je kinderen: maak paren met identieke kaartjes. Vraag tijdens het spelen of je kinderen weten wat de gevaarsymbolen betekenen. Herkennen ze de huishoudproducten op de kaartjes?

Download het memospel
Memospel 1ste graad lager onderwijs

Druk het memospel één keer af. Knip de kaartjes uit en stop ze in een doosje. Speel het spel met je kinderen. Combineer het gevaarsymbool met het product waarop hetzelfde symbool voorkomt.  Vraag tijdens het spelen of je kinderen weten wat de gevaar-symbolen betekenen. Herkennen ze ook de uitlijkproducten op de kaartjes?

Download het memospel
Logo tekenen

Creatieve geesten in huis? Druk het blad een keer af. Vraag je kinderen of ze weten wat het woord logo betekent. Bespreek samen het logo van De Uitkijkers. Dit is het lesmateriaal waarmee scholen kinderen alles kunnen leren over gevaarlijke producten en ongevallen vermijden. Vraag aan je kinderen om zelf een tof en opvallend logo te maken dat bij gevaarlijke producten past.

Ik wil een logo ontwerpen
Stappenplan uitkijkkroon

Wie wil de show stelen met deze mooie uitkijkkroon? Uitkijken voor gevaarlijke producten was nog nooit zo leuk. Druk het stappenplan af. Verzamel vooraf al het materiaal. Help je kinderen bij stap 1. Laat ze daarna alleen aan de slag gaan en ondersteun waar nodig. 

Ik wil een uitkijkkroon knutselen

Groots online theater voor kleine kinderen

Wist je dat de helft van alle ongevallen met chemische huishoudproducten gebeurt met kinderen van 1 tot 5 jaar? Kinderen kijken anders. Naar de wereld rondom hen. Naar het leven. Ook naar kleurrijke flessen thuis.

Bekijk hier samen met jouw kind drie poëtische verhalen die weergeven hoe anders kinderen in het leven staan.

Vliegen als een vogel
Nova houdt niet van zwemmen
Hoebeliba, mijn splinternieuw woord